Prof. Dr. Şen: ‘Dünya standartlarında balık üretimi yapıyoruz’

Türkiye su eserleri yetiştiriciliğinde dünyada 17’nci, Avrupa Birliği ülkeleri ortasında 1’inci sırada yer alıyor.

DHA’nın haberine nazaran Türkiye’de son bilgilere nazaran, toplam su eserleri üretiminin 849 bin 808 ton olarak gerçekleştiğini lisana getiren Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Yetiştiricilik Kısım Lider Vekili Prof. Dr. Halil Şen, bu üretimin 514 bin 805 tonunun yetiştiricilikle elde edildiğini söyledi.

MUĞLA’DAN SONRA 2’NCİ SIRADA

Ege Bölgesi’nin su eserleri yetiştiricilik üretim hissesinin yüzde 61 ile Türkiye’de birinci sırada yer aldığını lisana getiren Prof. Dr. Şen, “İzmir, 584 kilometrekarelik kıyı şeridi ile ağ kafeslerde su eserleri yetiştiriciliği üretiminde yüzde 30,1 hisse ile üretimin yüzde 39’nun yapıldığı Muğla’dan sonra ikinci sırada yer almaktadır. İzmir’de belirlenen 8 potansiyel alanda yetiştiricilik yapılıyor. Bu yerler; Dikili’nin Denizköy Mahallesi, Karaburun’un Mordoğan ilçesi ve kuzeyi, Çeşme adalar, Gerence Körfezi, Mersin Koyu ve Ildır Mahallesi, Urla’nın Demircili Mahallesi. Bu bölgelerde en çok çipura, levrek, orkinos ve granyöz balıklarının yetiştiriciliği yapılıyor” ifadelerini kullandı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir